BRITANSKA ZVIJEZDA MICK JAGGER SLAVI 80. ROĐENDAN

Najstarija britanska rok zvijezda Mick Jagger, koji je jednom prilikom rekao da je “gnjavaža ostariti”, sutra slavi 80. rođendan, ali se čini da frontmen The Rolling Stonesa  ne pokazuje neke znake starosti.

Šoumen namjerava da svoj rođendan proslavi kako dolikuje, sa velikom zabavom u jugozapadnom Londonu, prenijeli su britanski tabloidi.

Jagger, mangup, seks simbol i rok zvijezda bez premca, decenijama je na naslovnim stranama medija koji prenose njegove ekscese i provokacije. I dalje osvaja publiku svojom igrom na bini.

On je nedavno sa bendom bio na turneji po Evropi povodom proslave 60. godišnjice grupe. Turneja je održana prvi put bez bubnjara Charliea Wattsa, koji je preminuo 2021.

Iako je Jagger u odličnoj formi, 2019. godine je imao operaciju na srcu. Međutim, njegova kontrolisana ishrana na bazi drevne joge, konzumiranje biljnih sokova, voća i vitamina sačuvala je njegovu vitku figuru i fizičku formu.

The Rolling Stonesi su sa pjesmama “Jumpin’ Jack Flash”, “Gimme Shelter”, “Sympathy for the Devil” i “Not Fade Away”, doprinijeli ekspanziji kulture 1960-ih u Velikoj Britaniji.

Jagger je 1960. počeo da svira sa svojim prijateljem iz detinjstva Keith Richardsom, a bend je osnovan dvije godine kasnije sa Bill Wymanom i Wattsom.

Rolling Stonesi su 1965. godine izdali “Satisfaction” koja je dovela do velike slave benda. Tada su dostigli popularnost legendarnih The Beatlesa.

Ta dva velika benda će postati rivali, s jedne strane je Jaggerov  imidž “lošeg momka”, a sa druge su “dobri momci”, Beatlesi.

Jagger koji je od britanske kraljevske porodice 2003. godine dobio titulu “Ser”, već dugo nije neobuzdani momak i neprijatelj establišmenta.

“Ser Mick”, koji ima bogatstvo procijenjeno na oko 310 miliona funti, češto je viđen u loži na mečevima engleske reprezentaije krikreta.

Jagger je od 2014. u vezi sa američkom plesačicom Melanie Hamrick, sa kojom ima dijete i sa kojom je postao otac osmi put.

Lider benda ima djecu i iz četiri prethodne veze.

 

federalna.ba/Beta