BZK „PREPOROD“ DOBOJ-BRIGA O NEOVISNOSTI BiH NIJE SAMO JEDAN DAN

BZK „PREPOROD“ DOBOJ-BRIGA O NEOVISNOSTI BiH NIJE SAMO JEDAN DAN

 

„Prvog marta obilježavamo i slavimo, a šta treba raditi cjelu godinu na očuvanju nezavisnosti svako na svom polju djelovanja“, naziv je Okruglog stola koji je u Doboju upriličila   BZK   „Preporod“, Gradsko društvo Doboj.  Sloboda ne dolazi kao dar.

I BiH je životima najboljih sinova,  i ogromnim ljudskim žrtvama  i materijalnim razaranjima došla do svoje slobode i neovisnosti i niko ne bi sebi smio dati slobodu da se njome poigrava i da formalno obilježava neovisnost samo jedan dan, rečeno je, izmedju ostalog na Okruglom stolu u Doboju.

-Neovisnost je sloboda i to treba ponavljati cijelu godinu. Dakle, mi se borimo za slobodu, borimo se za slobodu države, borimo se za slobodu ovog naroda i naša zadaća, u tom smislu, mora da traje cijelu godinu. Da je usavršavamo, da je podstičemo-kazao je predsjednik BZK „Preporod“ GD Doboj prof. dr. Zijad Bešlagić

-To je nama ostavljeno u amanet. Naši šehidi su to nama ostavili za obavezu da mi nastavimo kontinuitet-dodaje potpredsjednik GS u Doboju  dr. Mensur Halilović.

Kontinuitet u očuvanje neovisnosti BiH je važan.

-Naša neovisnost nije za jedan dan, nego je to za vječnost. I za tu vječnost dati su dijelovi tijela i dati su životi-kazao je ratni ljekar i humanista prim. Esad Hasaničević.

I razvijenija i snažnija društva od BiH  kontinuiramo brinu o neovisnosti i demokratiji pa je zadaća, kako institucija, tako i svakog pojedinca da nad ovim vrijednostima bdije tokom cijele godine, a ne samo 1. marta. Afirmativa.ba