DOBOJ-80 GODINA SLUŽAVKI MALOG ISUSA MISU PREDVODIO NADBISKUP VRHBOSANSKI

U Doboju obilježeno 80 godina djelovanja Služavki malog Isusa

 

              MISU PREDVODIO NADBISKUP VRHBOSANSKI MONSINJOR TOMO VUKŠIĆ

 

Nadbiskup vrhbosanski monsinjor Tomo Vukšić predvodio je danas u crkvi Presvetog srca Isusova u Doboju misno slavlje u povodu obilježavanja 80 godina djelovanja Sestara služavki maloga Isusa. One su u Doboj stigle ratne 1942. godine. 1949.  njihov rad je zabranjen, imovina  oduzeta, a one su prognane sve do 1968. kada uspijevaju obnoviti rad. Tome je svjedočila i sestra Svjetlana Leko koja i danas u samostanu „Svete male Terezije“ brine o nemoćnima.

-Ljubav za nemoćne, za stare, za siromašne i to me je privuklo.  U redu sam 53 godine i osnovna mi je misija davati sebe za druge-ističe sestra Leko.

Žrtvujući sebe za druge ove sestre, u teškim vremenima, čuvaju iskru ljudske dobrote. Redu se, po završetku osnovne škole, prije osam godine pridružila i sestra Mihaila Martinović.

-Da jednoga dana i ja budem jedna od tih sestara koja će, zapravo, drugim ljudima, malenim ljudima, zaboravljenim ljudima, neznatnim ljudima biti osoba koja će im donositi i predstavljati maloga Isusa i udijeliti dobrotu i samilost- kaže sestra Martinović.

One zaslužuju zahvalu jer utiru put humanosti i žrtve jednih za druge u ime Boga, kazao je, predvodeći ovim povodom svetu misu u dobojskoj crkvi Presvetog srca Isusova nadbiskup Vrhbosanski monsinjor Tomo Vukšić.

-Njihov način djelovanja je primjer kako bi svi to trebali raditi, kako  bi društvena zajednica, počevši od onih najnižih razina pa do vrha države zaista u svom opisu djelovanja na prvome mjestu morala imati one koji su najmanje zaštićeni-djecu i starce-kazao je nadbiskup Tomo Vukšić.

Bila je ovo i rijetka prilika da se u dobojskoj crkvi okupe vjernici iz, još uvijek ranjenih i neodovoljno obnovljenih, dobojskih župa.  Afirmativa.ba