DOBOJ JUG -55.000 KM ZA 250 METARA NOVE KANALIZACIJE

Sredstvima vodnih naknada ZDK u Doboj Jugu je u toku izgradnja 250 metara  primarne kanalizacione mreže na koju će biti spojeno dvadesetak domaćinstava i više privrednih subjekata. Na ovaj način prikupljanjem i tretmanom otpadnih voda bit će obuhvaćeno više od jedne trećine stanovnika ove lokalne zajednice. Dobro vrijeme pogoduje izvodjačima radova. Riječ je o veoma zahtjevnom, ali za gradjane i ovu lokalnu zaJednicu veoma važnom projektu.

-Ovaj projekt je naročito bitan zato što pokriva dio općine koji nema riješenu fekalnu kanalizaciju i koji imaju problem jer su najniže područje općine Doboj Jug i sve fekalne i ostale vode se slijevaju na ovo područje-ističe direktor JKP „Vis“ Maid Buljubašić.

Sredstva su osigurana iz vodnih naknada ZDK.

-Ukupna vrijednost je 55.000 maraka i dužina je preko 250 metara novih kolektora. Nastojimo da priključimo naše gradjane u ovom dijelu naselja na ovaj sistem-dodaje općinski načelnik Mirnes Tukić.

Na mrežu će biti spojena tri privredna subjekta i 20 domaćinstava sa oko stotinjak stanovnika koji nemaju obavezu finansijskog učešća u izgradnji.

-Valjda Općina donira. Naše je samo da gledamo kako se radi i zadovoljni smo poslom. Puno nam to znači.  Jednostavno, ostane u džepu normalno. Na ovakvoj krizi kada ostane hiljadu maraka to su drva, ugalj. Uz to dobit ćemo mnogo čistije okruženje. Zadovoljni smo-kaže nam stanovnik ulice Brezik Ferid Zaimović.

Na kanalizacionu mrežu u Doboj Jugu do sada je spojeno 420 domaćinstava ili jedna trećina, dok je snabdijevanje vodom putem gradskog vodovoda osigurano za više od 95 posto  stanovnika ove općine.

Afirmativa.ba