DOBOJ JUG I BRIGA ZA MLADE-SVOJIM SREDSTVIMA IZGRADILI TEREN S UMJETNOM TRAVOM

Briga o mladima u Doboj Jugu

 

SVOJIM SREDSTVIMA IZGRADILI TEREN S UMJETNOM TRAVOM

 

Zahvaljujući zajedničkim naporima Općine, Sportskog saveza, gradjana i privrednika u Doboj Jugu se privodi kraju izgradnja sportskog terena sa umjetnom travom. U okviru kapitalnih projekata u teren je uloženo blizu 170.000 maraka, a bit će namijenjen klubovima članovima Sportskog saveza, ali i uopće mladima s ovog područja dok će dio termina gradjanima  biti na raspolaganju  na komercijalnoj osnovi.

O izgradnji terena s umjetnom travom u Doboj Jugu razmišljalo se godinama. Konačno su se stekli uvjeti da se, u okviru općinskih  kapitalnih projekata, počne sa  izgradnjom terena. Od Islamske zajednice na deset godina je zakupljeno zemljište na kojem se ovih dana izvode završni radovi na postavljaju 2.400 metara kvadratnih umjetne trave.

 

-Ovo je projekat sa umjetnom travom „Njivice“. Ukupna vrijednost projekta je 167.000 maraka i ovo je jedan od velikih kapitalnih projekata Općine Doboj Jug koji je namijenjen za našu omladinu-kazao je općinski načelnik Mirnes Tukić.

Projekt je još vrjedniji ako se uzme u obzir činjenica da je budžet ove male lokalne zajednice  oko 3,5 miliona maraka, te da su uz Općinu i Sportski savez u njemu sudjelovali privrednici, gradjani,  ali roditelji mladih koji će ovdje trenirati i provoditi slobodno vrijeme.

-Roditelji su sudjelovalo na način da su plaćali postavljanje jednog, dva kvadrata, koliko je ko mogao. Mi im se zahvaljujemo ovom prilikom, posebno roditeljima koji su dugo godina čekali da naša djeca imaju zaista jedne lijepe uslove za rad i za treniranje-kaže jedan od roditelja i ujedno vijećnik u OV Doboj Jug Elvis Mehmedović.

Po završetku radova sportskim terenom će upravljati općinski Sportski savez, osnovan 2014. godine,  koji je u finansiranju sudjelovao sa oko 20 posto sredstava.

-Sportski savez će izraditi jedan pravilnik o korištenju sportskog terena koji će svim klubovima koji su članice Sportskog saveza dati odredjen broj termina besplatno, s obzirom na njihovo članstvo i broj djece koju onu treniraju. Takodje će biti odredjeni termini slobodni za gradjanstvo, za našu djecu koja nemaju mogućnosti da treniraju-pojašnjava  Kenan Kurbašić, predsjednik Sportskog saveza u Doboj Jugu.

Kako bi se osigurala sredstva za održavanje terena  i uredjenje rasvjete dio termina će gradjanima biti ustupljen na komercijalnoj osnovi. Afirmativa.ba