DOBOJ JUG-IZBOR SPORTISTE GODINE

DOBOJ JUG-IZBOR SPORTISTE GODINE, NAJBOLJI MIRNESA ŠKILJO, ALDIJANA IBRAKOVIĆ I ANEL SPREČO

 

Pod pokroviteljstvom Općine Doboj Jug i općinskog načelnika Mirnesa Tukića, a u organizaciji Sportskog saveza Općine Doboj Jug u ovoj općini je održana manifestacija „Najbolji u sportu 2022. godine“.

Izabrani su najbolji sportisti, sportski radnici i kolektivi za 2022. godinu u osam kategorija.

U kategoriji pretpionira za najbolju sportistkinju je proglašena Adna Bećarević, članica karate kluba „Internacional“ Zenica, sekcija Doboj Jug, dok je titulu najuboljeg u muškoj konkurenciji ponio Senad Škiljo član ŠF „BH Barca“ Doboj Jug.

U kategoriji pionira za najbolju u prošloj godini je proglašena članica KK „Internacional“ Zenica sekcija Doboj Jug Berina Zajimović, dok je u muškoj konkurenciji laskavu titulu dobio Arslan Mehmedović iz ŠF „BH Barca“ iz Doboj Juga.

U kadetskoj konkurenciji najbolja u prošloj godini je Lejla Šečić, članica Tae Kwon Do kluba „Dragon“ iz Doboj Juga, dok je u muškoj konkurenciji priznanje naboljeg dobio Amar Muratović, član NK „TOŠK“ iz Tešnja.

Medju juniorima najbolja u prošloj godini je bila Azemina Ramić iz TWD kluba  „Dragon“, dok je u muškoj konkurenciji najviše u prošloj godini pokazao Senaid Ahmetović, član FK „Borac“ iz Jelaha.

Za najbljeg trenera proglašen je Kenan Kurbašić iz ŠF „BH Barca“ i aktuelni predsjednik Sportskog saveza u Doboj Jugu.

-Mislim da smo mi jedan od rijetkih Sportskih saveza koji ima tu privilegiju da rasporeduje sredstva klubovima na osnovu našeg Pravilnika. To odlično funkcioniše preko općinskih službi i pokazalo se da je to dobar način da svi zajedno bilježimo uspjehe i napredujemo-kazao je Kurbašić.

Za sportskog radnika godine proglašen je Emir Šečić, a za sportski dogadjaj godine „Takmičenje u sportskoj gimnastici“.  Posebna priznanja dodijeljena su Ahmetu Begiću iz KK „Gradina“ Tešanj i Besimu Šaćiroviću iz TWD kluba „Dragon“.

Za najuspješniji sportski klub proglašen je TWD klub „Dragon“, za najbolju kolektivnu ekipu ŠF „BH Barca“. Najbolja sportiskinja u oblasti invalidnog sporta za 2022. godinu je Mirnesa Škiljo, dok je najbolja seniorka Aldijana Ibraković. Najbolji senior je  Anel Sprečo iz FK „Borac“ iz Jelaha.

Proglašene su i sportske nade, a zapaženim nastupima obilježeno je i 18 godina postojanja KUD „Đerdan“ iz Doboj Juga.

-Sa zadovoljstvo mogu reći da bilježimo stalni rast izdvajanja za sport. Od pet ili deset hiljada maraka došli smo do 30.000 KM. Uz to obnovili smo ovu veliku salu, izgradili teren s umjetnom travom, a planiramo i gradnju velikog sportskog centra i druga ulaganja u sportsku i drugu infrastutkru. Imamo 37 udruženja gradjana od koji su većina sportska. Naša  ulaganja samo u sportsku infrastrukturu premašuju 200.000 maraka što je tim vrjednije ako znamo da je naš budžet u operativnom smislu oko 900.000 maraka-kazao je, čestitajući laureatima, općinski načelnik Mirnes Tukić.  Afirmativa.ba