UPRAVA MANN HUMMEL GROUP ĆE NASTAVITI INVESTIRATI U TEŠNJU

UPRAVA MANN HUMMEL GROUP ĆE NASTAVITI INVESTIRATI U TEŠNJU

Predstavnici menadžmenta koncerna „Mann Hummel“ iz Njemačke danas su boravili u radnoj posjeti Općini Tešanj.  Izraženo je zadovolsjtvo dosadašnjom saradnjom, posebno u segmentu invrsticija i saradnje s lokalnom zajednicom, kvalitetne i odgovorne radne snage, kao i činjenicom da će ovaj kraj uskoro biti povezan s ostatkom svijeta i auto-putem što je posebno važno imajući u vidu činjenicu da se 90 posto proizvodnje fabrika u Tešnju plasira na strano tržište. Broj uposlenih je od 2005. godine sa 400 povećan na 750, a nakon savremenog  logističkog centra u Tešnju vrijednog više od osam miliona maraka, najavljene su i nove investicije. Reforme koje poslovna zajednica i javna vlast u Tešnju provode doprinose daljem unaprjedjenju poslovnog  ambijentu.

-I mi smo, kao javni sektor težili provodjenju tih reformi u dokazivanju da smo dobra lokacija za investiranje. Naravno prednost nam daje lokacija, odnosno blizina granice EU, stručnost i kvalitet radne snage, poslovni kontakti koji ovdje postoje, niz dobravljača i tako dalje-kazao je tešanjski načelnik Suad Huskić.

-Prije svega želimo da iskažemo zahvalnost našim partnerima ovdje. Mi imamo veoma veliko povjerenje u naše uposlenike i saradnike ovdje, kao i u općinsku administraciju. Mi u budućnost želimo nastaviti  da investiramo čemu u prilog govori značaj naše dosadašnje obostrano korisne  saradnje-poručio je prilikom posjete Tešnju  Klaus-Peter Fouquet, član NO „Mann Hummel Group“ iz Njemačke.

Delegaciju njemačke grupacije činili su i Thomas Fisher predsjednik NO MH grupe,  Stefan Tolle Predsjednik BU AA (biznis jedinica Automotive Aftermarket) i Dr. Marco Heck SVP Klaster Filter elementi regija Evropa. Domaćin susreta bio je generalni direktor „Mann Hummel BA“ u Tešnju Mahmut Galijašević. Afirmativa.ba