DOBOJ JUG: UZ DAN NEZAVISNOSTI I IZBOR SPORTISTE GODINE

U organizaciji Sportskog saveza, a uz podršku Općine i KUD „Đerdan“ u Doboj Jugu je, uz brojne aktivnosti posvećene Danu nezavisnosti BiH, održan Izbor sportiste godine za 2023. godinu.

Nakon što su se prisutnima obratili općinski načelnik Mirnes Tukić i predsjednik Sportskog saveza Kenan Kurbašić,  priznanja za nabolje sportiste u konkurenciji pretpionira Vedadu Topčagiću iz ŠF „BH Barca“ i Adni Bećarević  iz KK „Internacional“ Zenica, sekcija Doboj Jug, uručio je najuspješniji sportista u Doboj Jugu Selmir Delić.

Uz Dan nezavisnosti i Izbor sportiste

U kategoriji pionira priznanje je uručeno Berini Zajimović iz KK „Internacional“ Zenica, sekcija Doboj Jug i Adinu Sejdinoviću, članu FK „Sim Bau“ iz Kosove.Titulu najuspješnije pionirke u 2023. gdoinu u ekipnom sportu ponijela je Merjem Dedić iz FK „Sloga“ Doboj.

U konkurenciji kadeta za najbolju u prošloj godini je proglašena Ajša Hozić  iz KK „Internacional“ Zenica, sekcija Doboj Jug, dok je u muškoj konkurenciji najbolji Davud Aličić iz FK „Sim Bau“ Kosova.

Najbolja u prošloj godini u kategoriji juniora je članica taekwondo kluba „Dragon“ iz Doboj Juga Lejla Šečić, dok je u muškoj konkurenciji titulu ponio Kenan Kurdić, član FK „Borac“ iz Jelaha.

Predsjednik Skupštine Sportskog saveza Doboj Jug Emir Šečić je dodijeli osam priznanja za psotignute rezutate u 2023. godini, dok je dugogodišnji sportski radnik Mujo Avdić uručio 24 priznanja za sportske nade općine Doboj Jug.

Predsjedavajući OV Hasan Škiljo priznanje za najuspješniji klub je uručio taekwondo klubu „Dragon“, priznanje za kolektivnu ekipu ŠF „BH Barca“, Saneli Zaimović, naboljem treneru, Harisu Ramiću, sportskom radniku godine i  malonogometnom turniru „CUP Doboj Jug“ kao sportskom dogadjaju godine.

Doboj Jug; Najbolji medju najboljima

Općinski načelnik Mirnes Tukić uručio je priznanje Sulejmenu Muratoviću, najboljem sportisit u oblasti invalidnog sporta, najboljoj sportistkinji seniorki Aldijani Ibraković, kao i najboljem sportisti medju seniorima, članu KK „Gradina“ iz Tešnja Ahmetu Begiću.

U revijalnom dijelu nastupili su članovi KUD „Đerdan“ iz Doboj Juga.  Afirmativa portal