DOBOJ JUG: ZA NOVU FAZU KANALIZACIJE 160.000 KM ZA 42 KORISNIKA

Zahvaljujući podršci Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK u Općini Doboj Jug je nastavljena  izgradnja primarne kanalizacione mreže.

U ovu fazu, koja će osigurati priključak na mrežu za 42 domaćinstva, investirano je 160.000 maraka čime će više od jedne trećine stanovnika Doboj Juga biti spojeno na kanalizacionu mrežu. Na radost stanovnika Doboj Juga radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Brezici su u završnoj fazi.

-Biće bolje sigurno. Mora biti bolje. Savremeni svijet koristi pa moramo i mi. Nije bilo do sada kanalizacije i ovo je sada radost za ove naše kuće ovdje sve. To je jedino rješenje koje je trebalo da se riješi i,evo, ako Bog da, rješava se-kažu nam mještani Halid i Salih Hodžić.

Radovi napreduju dobro

Na novi dio mreže duge 760 metara bit će priključena 42 domaćinstva.

-Do sada smo već izgradili 550 metara tako da ćemo, kroz ovih petanestak dana završiti i ostatak posla. Upravo smo počeli priključivati gradjane-kaže nam v.d. direktora JKP „Vis“  Maid Buljubašić.

Ukupna vrijednost ove faze izgradnje primarne kanalizacije u Doboj Jugu iznosi 160.000 maraka.

-Od toga Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i  vodoprivrede učestvuje sa preko 100.000 maraka, 50.000 Fond za zaštitu okoliša i preostali dio učestvuje Općina Doboj Jug iz budžeta.  Vrlo značajan projekat za općinu Doboj Jug- ističe načelnik Doboj Juga Mirnes Tukić.

Čajić: Podrška za projekte važne gradjanima

-Ono što želim naglasiti jeste da smo mi u ovoj godini imali na raspolaganju i jedan dio budžetskih sredstava, negdje oko 150.000 KM i od tih sredstava 50.000 KM je pripalo općini Doboj Jug da nastave jedan od projekata iz oblasti vodosnabdijevanja koji je njima prioritetan-pojašnjava  Jasmin Čajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ZDK.

Doboj Jug: 39 posto gradjana poriključeno na kanalizacionu mrežu

Završetkom ove faze na kanalizacionu mrežu će u Doboj Jugu biti priključeno 39 posto korisnika dok  su priključkom na vodovodnu mrežu obuhvaćeni svi. Afirmativa.ba