OKLOPNA VOZILA MUP-A RS NA ULAZU U SREBRENICU, OGLASIO SE SULJAGIĆ

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada održati sjednicu u Srebrenici na isti dan kada Opća skupština UN-a bude glasala o rezoluciji kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Danas, uočio sjednice, na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se vidi transporter na putu Srebrenica-Potočari. To je potvrdio i predsjednik Memorijalnog centra Emir Suljagić.

“First thing jutros: policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić.

Ovu informaciju objavio je i portal Istraga.ba

Podsjećamo, pored članova Vlade, sjednici u Srebrenici će prisustvovati i ministri u Vijeću ministara, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

Istovremeno, vlasti RS planiraju doći i u Podrinje kako bi “iskazali nezadovoljstvo” zbog usvajanja rezolucije.

 

(Vijesti.ba)