DOBOJ-MINISTAR HURTIĆ SVOJIM NOVCEM KUPIO 500 PAKETIĆA ZA MALIŠANE

Podjela novogodišnjiih paketića za mališane iz povratničkih porodica u Doboju

 

                  MINISTAR HURTIĆ SVOJIM NOVCEM KUPIO 500 PAKETIĆA

 

Zahvaljujući finansijskoj potpori Ministra trgovine i turizma  U Vladi RS Sevlida Hurtića novogodišnjim paketićima ovih je dana obradovano više od 500 mališana iz povratničkih porodica u dobojskom kraju.

Na malu svečanost u novoizgradjeni Društveni dom u Miljkovcu  roditelji su doveli mališane znatiželjne da saznaju šta se krije u novogodišnjim paketićima. Oko 500 paketića za mališane nabavljeno je zahvaljujući ličnoj donaciji entitetskog ministra trgovine i i turizma Sevlida Hurtića.

-Naravno da se može. Samo je pitanje koliko kome treba,  koliko je ko zadovoljan i ko želi pomoći onome kome je najpotrebnije-kazao je Hurtić uručujući paketića najmladjima.

U Mz Miljkovac do sada je bilo povremenih podjela školskog pribora.

-Torbe su se dijelile za školsku djecu. E, sada da se upriliči, pošto nikada nije bilo za ovako malu djecu paketiće, pa eto sada. Ovo je zaista predivan dogadjaj za našu mjesnu zajednicu-ističe član Savejta MZ Miljkovac Fata Ibraković.

Za razliku od nijihovih vršnjaka drugdje, osnovci u RS žele da u narednoj godini prestane diskriminacija i da u školama u ovom entitetu konačno ostvare pravo na maternji jezik u nastavnom procesu.

-Po Ustavu i po nadležnosti to je riješeno, ali bez razgovora mi to ne možemo riješiti i ne možemo gledati da se to ne riješi. Moramo pokušati i moramo raditi. Jer, evo nismo bili u vlasti i nismo to mogli riješiti. Hajmo sada, kada smo u vlasti da to pokušamo to da rješavamo-kaže Hurtić.  Afirmativa.ba