DOBOJ-ODRŽAN 23. KARATE TURNIR „DOBOJ OPEN 2023“

U organizaciji Karate kluba „Sloga“ iz Doboja u ovom gradu je održan 23.  medjunarodni turnir za  mlade karatiste „Doboj Open 2023“. Riječ je o jednom od najmasovnijih  takmičenja ove vrste u našoj zemlji. Na turniru je ove godine nastupilo 49 klubova  sa 550   takmičara iz  BiH, Srbije i Slovenije.

Dobojski turnir je i ove godine opravdao epitet jednog od najmasovnijih takmičenja za mlade karatiste u regionu. Odazvalo se više od 550 mladih karatista iz 49 klubova.

-Imamo tri države. Iz BiH, Srbije i Slovenije. Iz svih krajeva BiH. To su sve naši prijateljski klubovi gdje mi, kao klub, učestvujemo na njihovim turnirima i imamo dugogodišnja prijateljstva, tako da iz cijele BiH  na današnjem turniru su klubovi-SEKRETAR kik „Sloga“ i delegati turnira Bojan Tadić.

-Danas je zastupljeno 700 kategorija, čini mi se negdje oko 540 učesnika i sigurno je da će biti zahtjevan posao za nas sudije, ali ne sumnjam da ćemo odraditi posao na visokom nivou i da će sve proći u najboljem redu, u fer pleju i da će pobijediti najbolji-dodaje vehovni sudija turnira Goran Ivković.

Doboj: Stigli takmičare iz tri države

Za mlade takmičare, od kojih mnogi već imaju iskustva na velikim takmičenjima,  ovo je prilika da provjere stečene vještine, ali i da steknu nove prijatelje. Za starije karatiste da provjere formu.

-Najbolji moj rezultat je svjetsko zlato u Kmiteu, na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, ako se dobro sjećam. Takodje sam nastupa na mnogo Balkanski i Evropskuh takmičenja gdje sam osvajajo medalje. Medjutim, prije dvije, tri godine sam napravio veliku pauzu i ova sezona mi je sada prva takmičarska sezona nakon velike pauze-kaže Vojin karišik, član KK „Romanija“ sa Pala.

Orabruje podatak da je karate sve zastupljeniji medju mladima i da opravdava epitet masovnog, a uskoro, nadaju se poklonici ovoga sporta, ponovo i olimpijskog. Iako turnir nije, u pravom smislu, takmičarskog karakera, proglašeni su najuspješniji. Afirmativa portal