DOBOJ-POVEĆAN BROJ PRVAČIĆA, POLICIJA POJAČALA PRISUSTVO U BLIZINI ŠKOLA

DOBOJ-POVEĆAN BROJ PRVAČIĆA, POLICIJA POJAČALA PRISUSTVO U BLIZINI ŠKOLA

Na području Regije Doboj u ovoj školskoj godini upisano je 1.155 učenika, 15 više u odnosu na prošlu. Više učenika je upisano i na području Grada Doboja.  Zbog nedavnih nemilih dogadjaja u školskim objektima posebna pažnja će biti posvećena sigurnosti učenika. Tako će Policijska uprava Doboj, po razradjenom planu, osiguravati učenike u 29 osnovnih i 13 srednjih škola na području koje operativno pokriva.  

I na području dobojske regije u ovoj školskoj godini je, nakon višegodišnje stagnacije, evidentiran porast broja učenika upisanih u prvi razred.

-Imamo za petnaestak učenika više upisano nego u prethodnoj školskoj godini. Oko 1.155 učenika je upisano u prve razrede na našem Aktivu-kazao je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Regije Doboj Ljubiša Blagojević.

Resorno entitetsko ministarstvo i Grad Doboj za odredjen broj učenika su osigurali pomoć u nabavci udžbenika i školskog pribora.

Blagojević, Radinković, Kovačević: Povećati sigurnost učenika

-Uručeni su i udžbenici, paketi, kompletna školska oprema za porodice sa troje i više djece-kazao je Slavko Kovačević, zamjenik Gradonačelnika Doboja.

Kako bi se preduprijedili incidenti u školama, policija će, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“,  pojačati prisustvo u blizini školskih objekata.

-Pored prisustva u blizini škola i pojačanog prisustva za vrijeme velikih odmora, prije dolaska, po završetku nastave, mi ćemo, takodje, sa našim drugim patrolama pokriti najčešće pravce kuda se djeca kreću-kazao je načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

Na području Grada Doboja u ovoj školskoj godini u prvi razred je upisano 470 učenika, deset više u odnosu na prošlu godinu.  Afirmativa portal