DOBOJ: SPECIJALISTIČKI CENTAR “ROYAL Z”-VRHUNSKA SPECIJALISTIČKA USLUGA U CENTRU GRADA

Novo u Doboju, Specijalistički zdravstveni centar „ROYAL Z“

 

                  VRHUNSKA SPECIJALISTIČKA USLUGA U CENTRU GRADA

 

U prisustvu brojnih zvanica danas je u Doboju svečano otvoren zdravstveni specijalistički centar  „Royal Z“.  Na oko 900 metara kvadratnih  gradjanima će na raspolaganju biti   primarni nivo zdravstvene zaštite, usluge  porodičnog ljekara i ginekologa,  uz  konsultativno-specijalističku internističku ambulantu. U okviru sekundarne i tercijarne zaštite u sklopu Centra je i Specijalna oftalmološka bolnica u kojoj će se obavljati najsloženije operacije prednjeg i stražnjeg segmenta  oka. Kako bi olakšali pristup gradjanima u Centru se nadaju da će uskoro  dio usluga  gradjanima, putem uputnice,  biti pokriven iz Fonda zdravstvenog osiguranja.

Specijalistički centar “ROYAL Z”; Vrhunska usluga u centru grada

Novi specijalistički centar smješten je u dijelu prostora dobojskog Doma zdravlja u centru grada. Posjeduju stručan kadar i najsavremeniju opremu.

-U Centru imamo primarni nivo zdravstvene zaštite, porodičnog ljekara i ginekologa, a uz to imamo i konsultativno-specijalističku internističku ambulantu-kaže nam doc. dr. Jadranka Đuranović Miličić, specijalista ginekolog-akušer, direktor i suvlasnik novootovrenog Specijalističkog centra.

Uz primarni, sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite pacijentima će se pružiti u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici.

Đuranović Miličić; Uvijek u službi pacijenta

-To je druga ustanova u okviru našeg Centra , Specijalna bolnica za oftalmologiju gdje očekujemo da se rade vrhunske operacije  na prednjem i stražnjem segmentu oka-pojašnjava prof.dr. Emir Čabrić, specijalista oftalmolog i suvlasnik ove zdravstvene ustanove.

U centru ističu kako im je osnovni cilj gradjanima pružiti vrhunsku medicinsku uslugu. U tome računaju na podršku vlasti koja, vele, do sada nije izostala.

Čabrić; Vrhunske operacije

-Mi smo do sada ispunili sve uslove koji su bili potrebni kada je pitanju kadar, oprema, prostor i registracija zdravstvenih ustanova. Očekujemo da će Fond zdravstvenog osiguranja u nama prepoznati partnera i omogućiti našim sugradjanima da dobiju naše usluge  u okviru zdravstvenog osiguranja jer je cilj i svrha svega ovoga što smo mi radili  da približimo ovo što mi možemo da radimo  jer naš tim ljekara koji je sastavljen od oftalmologa, anesteziologa, interniste, ginekologa, porodičnih ljekara, a uskoro i radiologa, ima bogato radno iskustvo i željeli smo da našim gradjanima pružimo mogućnost liječenja na zdravstvenu knjižicu. To nam je cilj i svrha i nadamo se da će Fond zdravstvenog osiguranja prepoznati ovo što mi nudimo-kazala je Đuranović Miličić.

Mladi za novi početak

Na maloj svečanosto ozvaničen je završetak prve faze u rekonstrukciji i opremanju Centra. U prisutvu brojnih zvanioca iz poslovnog, javnog i političkog života vrpcu su svečano presjekli mladi članovi porodica Čabrić i Đuričić Melita Adilović, Arnes Čabrić, Svetozar Đuranović i Ivana Stjepanović.

“ROYAL Z”; Na usluzi gradjanima

U Specijalističkom centru „ROYAL Z“ imaju spremne razvojne planove.

-Planiramo da instaliramo najsavremeniji magnet, CT, rentgen, mamograf i to će biti još jedna služba, radiologija koja će pružati onaj dio dijagnostike koji će biti u okviru te djelatnosti-pojašnjava dr. Čabri

Vrhunska oprema

U realizaciji dosadašnjih aktivnosti dobar partner bila je Gradska uprava u Doboju , ali i resorno ministarstvo RS u Banjoj Luci.  Afirmativa.ba