DOBOJ-U POVODU DANA GRADA PRIJEM ZA „VUKOVCE“

DOBOJ-U POVODU DANA GRADA PRIJEM ZA „VUKOVCE“

U povodu Dana grada  i ove su godine u Gradskoj upravi  organizirali prijem za 44 učenika osnovnih i srednjih škola koji su besprijekornim učenjem i vladanjem zavrijedili da budu nosioci Vukovih diploma. Većina je već odabrala životno zanimanje nakon čega će, ističu, biti kadri peuzeti važne ulogu u društvenom i javnom životu svoga grada.

Većina ovih učenika su odlikaši od početka obrazovanja.

-Najteže je bilo održavati sve te rezultate samim tim što to nije lako kako se čini. Treba dosta truda i zalaganja kao i za sve u životu, naravno-kaže učenica generacije u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju.

Ponekada je, kažu, lakše ostvariti dobar rezultate nego ga godinama održati. Ipak, saznanje da je znanje put ka općem uspjehu umnogome olakšava i odabir budućeg zanimanja.

-Pa, dalje sam planirao Elektrotehničku školu smjer Tehničar informacionih tehnologija-ističe Aksentije Ostojić, učenik generacije u OŠ „Radoje Domanović“ u Osječanima.

-Ovo je dokaz i pokazatelj svima nama da se trud i rad nekako prepozna i na kraju isplati-kaže nam učenica generacije Ekonomske škole u Doboju  Ana Kurtinović.

U Gradskoj upravi ističu kako je prijem za najbolje učenike, jedan od najvažnijih sadržaja organiziranih i ove godine u povodu 28. juna Dana Grada.

-Kada imate ovako vrijedne i marljive mlade ljude koji će u budućnosti, siguran sam, biti nosioci i akademskih zvanja i svakako društveno i politički odgovorni u našoj zajednici i siguran sam da će razvijati grad Doboj-kazao je dobojski gradonačelnik Boris Jerinić.

Za učenike su osigurani pokloni i novčane nagrade od po 200 KM. Afirmativa.ba