TEŠANJ-NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKE DVORANE U JELAHU

TEŠANJ-NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKE DVORANE U JELAHU

Nakon što su u posljednje tri godine u izgradnju sportske dvorane u Jelahu Federacija i Općina uložile oko milion maraka, ovih je dana potpisan ugovor za izvodjenje dodatnih hradova vrijednih oko 400.000 maraka. Do kraja godine trebao bi biti raspisan završni tender čime bi sportska dvorana, vrijedna više od dva miliona maraka, na radost gradjana, sportskih klubova  i oko 700 osnovaca mjesne osnovne škole, u narednoj godini mogla biti završena.

Nakon što su prije dvije godine, u okviru prve faze  u izgradnju Sportske dvorane u Jelahu, Općina i FBiH uložile milion maraka sa 400.000 maraka iz lokalnog budžeta prošle je godine realizirana  i druga faza, a ovih je dana potpisan ugovor iste vrijednosti za nastavak radova.

-Mi ćemo, u ovoj fazi prići,  razvodu struje i vode i malterisanja zidova. Imamo i vanjske radove, izgradnju podzide za parking i rješavsanje odvodnje oborinskih voda-kazao je direktor kompanije „Inter“ Dino Ahmić.

Zbog složene tenderske procedure sredstva od 290.000 maraka iz FBiH za prošlu godinu nisu realizirana, pa su prenesena u ovu. U Općini se trude da radovi što prije budu nastavljeni.

-U narednih 15 dana do mjesec očekujem da ćemo moći objaviti još jedan tender u vrijednosti možda oko 800.000 maraka kojim bismo veći dio radova na izgradnji ove investicije priveli kraju. Ostaće nam, dakle, jedna faza poslije toga koja bi mogla biti objavljena do kraja ove ili početkom naredne godine koja bi uključivala pristupni put, parking koji je tu potreban i još nešto sportskih rekvizita –kazao je tešanjski načelnik Suad Huskić.

Završetak radova na izgradnji sportske dvorane s nestrpljenjem iščekuju gradjani Jelaha, sportski kolektivi, ali ponajviše oko 700 učenika OŠ „1. Mart“. Afirmativa.ba