FBI IZVEO RACIJU U TRAMPOVOM DOMU NA FLORIDI

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da su agenti FBI izveli raciju na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i obili sef, javljaju svetski mediji.

Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bijele kuće nakon njegovog predsjedavanja, prenosi Gardijan.

Tramp je u saopštenju naveo da je “njegov divni dom Mar-a-Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata FBI.

“Čak su mi obili i sef”, rekao je Tramp.

Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da “nenajavljeni upad” u njegov dom nije bio potreban niti primjeren.

Ocijenio je da akcija predstavlja “nepravilno ponašanje tužioca” i “naooružavanje pravosudnog sistema” s ciljem da se spriječi njegova ponovna kandidatura za predsjednika SAD.

„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg svijeta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen”, smatra Tramp.

Iz sjedišta FBI u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu željeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.

Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp donio iz Bele kuće i da njegov otac već mjesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsjedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Guverner Floride Ronald DeSantis nazvao je SAD “banana republikom” zbog pretresa na Trampovom imanju

Oglasio se i Grenel a ispred kuće su se okupile i pristalice Trampa!