MIRALEM PJANIĆ PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pred početak priprema za novu sezonu bio je otpisan od strane svih u Barceloni, ali je uspio da pokaže da itekako zaslužuje biti dio prvog tima.

Pjanić je prije dvije godine stigao u Barcelonu iz Juventusa, ali nije baš opravdao očekivanja. U prvoj sezoni kod Ronalda Koemana se nije previše naigrao, a proteklu je proveo u Bešiktašu na posudbi gdje također nije briljirao.

Kada se s posudbe vratio u Barcelonu mnogi su očekivali da će Pjanić ekspresno da napusti klub. Čak je bio na listi otpisanih igrača Xavija Hernandeza, no odličnim radom na početku priprema pokazao je o kakvom igraču se radi.

Pjanić je jedini s liste otpisanih igrača koji je otputovao s ekipom na pripreme u Ameriku i Xavi je odlučio da mu pruži priliku. U intervjuu za turski Fanatik bh. veznjak je jasno poručio da mu je cilj da ostane u Barceloni s kojom ima ugovor na još dvije sezone.

“Vratio sam se u Barcelonu, imam ugovor do 2024. godine i planiram ga odraditi do kraja. Ove sezone krećem iznova s novim trenerom, Xavijem. Nadam se da će sezona biti dobra i za mene i za tim”, rekao je Pjanić i dodao.

“Xavi je meni oduvijek bio uzor od svih veznih igrača. S divljenjem ću sarađivati s njim. Za mene je on jedan od najboljih veznjaka u historiji i bit će posebno raditi s njim. Očekujem odličnu sezonu”.

Pjanić je poručio da se vrijedno spremao tokom ljeta i da želi svima pokazati onog “starog Pjanića”.