FIFA ISTRAŽUJE NUSRETOVU POJAVU NA TERENU

Turski kuhar Nusret Gokce izazvao je negativne komentare među istinskim fudbalskim navijačima nakon što je došao na teren sa reprezentativcima Argentine nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru.

FIFA je zbog toga na velikom udaru navijača. Zna se da mu je prvi čovjek organizacije Gianni Infantino omogućio da gleda utakmice, ali još uvijek se ne zna kako je Nusret uspio doći na teren.

Svjetska fudbalska federacija je zbog toga pokrenula internu istragu i objavili su saopštenje.

“Kao jedan od najprepoznatljivijih simbola sporta u svijetu, originalni FIFA trofej mogu dodirnuti samo određeni ljudi, među kojima su bivši pobjednici i odabrane osobe”, piše u saopštenju FIFA i nastavlja se:

“FIFA istražuje kako su određene osobe uspjele doći na teren nakon ceremonije 18. decembra. Bit će istrage unutar organizacije”, poruka je krovne kuće svjetskog fudbala.

Salt Bae je jedan od rijetkih ljudi koje prvi čovjek FIFA prati na Instagramu, ali je ga je uklonio s liste nakon svih dešavanja na terenu Luisail stadiona u Dohi.

Ipak, ono što ne može da skloni je snimak s ovim kuharom iz 2021. godine. Tada ga je Nusret ugostio u svom restoranu, a Infantino je bio veoma zahvalan za odrezak.

“Gospodin Nusret – broj jedan. Najbolje od najboljeg. Nezaboravno veče u Dubaiju s Nusretom i definitivno ću se vratiti”, rekao je Infantino.

Mnogi navijači su pozvali svjetske zvijezde da bojkotuju njegove restorane.

Je li sebi napravio medvjeđu uslugu silaskom na teren znat će se u narednom periodu, ali FIFA će mu sigurno zabraniti dolaske na određene događaje.