FIFA kaznila Srbiju zbog sporne zastave u svlačionici, Hrvati prošli gore nakon uvreda Borjanu

FIFA je kaznila Nogometni savez Srbije sa 20.000 franaka zbog sporne zastave u svlačionici pred meč s Brazilom, a Hrvatski nogometni savez (HNS) kažnjen je sa 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade.

Srbijanci su kažnjeni sa 20.000 švicarskih franaka zbog kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA-e i člana 4. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici pred utakmicu s Brazilom.

U svlačionici Srbije istakli spornu zastavu, Kosovari tvrde da pozivaju na genocid

Podsjetimo, u svlačionici Srbije pred utakmicu s Brazilom istaknuta je zastava u kojoj je Kosovo prikazano kao dio Srbije sa natpisom “Nema predaje”.

Navijači Hrvatske provocirali Borjana zastavom koja simboliše događaj iz 1995. godine

S druge strane, hrvatski navijači su na utakmici protiv Kanade vrijeđali kanadskog golmana Milana Borjana, koji ima srbijanske korijene, a na tribinama je bio okačen i transparent koji je aludirao na Oluju.

Nogometni savez Saudijske Arabije dobio je dvije novčane kazne od 15.000 švicarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su zaradili šest žutih kartona tokom susreta protiv Argentine i Meksika.