GODINU DANA NAKON TRAGEDIJE NA SETU: ALEC BALDWIN OBILJEŽIO SMRT KOLEGICE KOJU JE SLUČAJNO UPUCAO

Nekada je bio jedan od top glumaca, no danas Baldwin živi u sjeni tragedije koja se desila slučajno, na setu snimanja filma ‘Rust’. Jedan od rekvizita bio je smrtonosan

Život mu se prije godinu dana u potpunosti promijenio, Alec Baldwin (64) je u listopadu prošle godine rekvizitom upucao i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Na snimanju filma ‘Rust’ desila se velika katastrofa, kad je Baldwin mislio da u ruci drži rekvizit, no očito je imao smrtonosno oružje.

Tragedije se glumac prisjetio i objavom na vlastitom Instagram profilu.

FBI je pokrenuo istragu nakon policije te ga proglasili krivim.

U zaključnom izvještaju FBI je potvrdio da je Alec Baldwin povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljicu te pritom ozlijedio redatelja Joela Souzu (48).

Forenzički nalazi pregledao je i Ured medicinskog istražitelja u Novom Meksiku. No, obdukcijom su smrt Halyne Hutchins klasificirali kao nesreću.

Baldwin se nagodio s obitelji ubijene snimateljice, a njen suprug dobio je posao na filmu

– Pregledom dostupnih izvješća koji smo dobili na uvid nije pokazao uvjerljive dokaze da je oružje bilo namjerno napunjeno pravim streljivom na snimanju. Stoga na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja ozljeda, ovo je najbolje klasificirati kao nesreću  – napisali su u izvješću, javlja Sky News.