GRAČANICA-NAJMLADJI UPOZORILI; „NE DAMO PLANETU“!

GRAČANICA-NAJMLADJI UPOZORILI; „NE DAMO PLANETU“!

Stariji se baš i ne mogu pohvaliti rezultatima kada je riječ o zaštiti životne sredine i naše planete. Koliko mogu mladi? Pitamo se svi. Optimizmu ima mjesta. Skoro stotina mališana iz gračaničkog vrtića „Dječija bajka“ je, u povodu 22. aprila Dana planete Zemlje, defileom centrom grada u odijelima i rekvizitima od recikliranih materijala, ali i prigodnim programom  podsjetili su da za život imamo samo ovu planetu u da je moramo poštovati i čuvati.

-Poruka ljudima cijeloga svijeta, čuvajte prirodu našega planeta. Ne zagadjujte šume i polja, čuvajte rijeke i mora. Sadite drveće i cvijeće i naša će planeta blistati od sreće-poručila je, u ime mališana iz PPU „Dječija bajka“  Amina Vretenarević.

-Današnjom šetnjom pod nazivom „Eko revija u recikliranim kostimima“  želimo da pošaljemo poruku o očuvanju planete Zemlje, a ko će to bolje da uradi nego naši mališani-dodaje direktorica ustanove Elma Brkičević.

Ovim mališanima pridružili su se i članovi Eko-sekcije gračaničke Gimnazije s uvjerenjem da će, na ovaj način, probuditi  svijest o potrebi očuvanja čiste životne sredine.

-Da obilježimo 22. april, Dan planete Zemlje. Evo, da damo svoj skroman doprinos u očuvanju životne sredine-ističe profesorica biologije u gračaničkoj gimnaziji „Dr Mustafa Kamarić“  Samira Mejremić.

-Uvjereni  smo da ćemo konačno probuditi tu neku veću svijest, kako medju mladjim naraštajima, tako medju našom generacijom i naravno medju onim starijim od nas-kaže ičenik gimnazije Edim Krajinović.

Afirmativa.ba