HASAN SALIHAMIDŽIĆ ULOŽIO 2,5 MILIONA EURA U ŠVEDSKI START -UP

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna, odlučio je da se okrene i drugom biznisu, a koji nije vezan za fudbal.

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna, odlučio je da se okrene i drugom biznisu, a koji nije vezan za fudbal, piše Techfundingnews.

Sportski direktor Bayern Minhena, Hasan “Brazzo” Salihamidžić je prema pisanju portala uložio 2,5 miliona eura u start-up Apotekamo, vodeću online apoteku s fokusom na jugoistočnu Evropu, a čije je sjedište u Stockholmu.

“Brazzo” je tako postao treći najveći dioničar ove firme, a podržavat će i njegove marketinške aktivnosti. Ukupni kapital ovog start-upa popeo se tako na 14,6 miliona eura.

Arli Mujkić, izvršni direktor i osnivač EPTI-a, u čijem je vlasništu Apotekamo, komentirao je ulazak Brazze u “biznis”.

“Zadovoljstvo nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta. Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića, međunarodno priznatu fudbalsku ličnost, koji će dodatno doprinijeti promociji”, kazao je Mujkić.

Saradnjom je zadovoljan i Salihamidžić. “Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, tako da je samo pitanje vremena kada će se isti primijeniti i na ostatak Evrope. Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj matičnoj regiji i jako se radujem što ću podržati kompaniju u raznim marketinškim aktivnostima”, kazao je Brazzo.

Saradnju sa našim proslavljenim fudbalerom komentarisao je i Srđan Milić, generalni direktor firme.