HRVATSKI BLOK BIH ODBIO PRIJEDLOG HDZ-A BIH

Gordijev čvor zvan promjena Izbornog zakona BiH gotovo svakodnevno domaću javnost  dovodi pred nove izazove. Nema sumnje da je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i neslužbeni vlasnik HNS-a, i ovu situaciju iskoristio za dodatno mobiliziranje hrvatskog biračkog, ali i političkog bića čime, jasno je, nastoji osigurati neprikosnovenu dominaciju kakvu godinama ima njegov politički uzor u RS Milorad Dodik. Iako veoma rijetko u svojim planovima pominje ili računa na stranske s hrvatskim predznakom u RS, ovih je dana i njih otvoreno pozvao na jedinstveno okupljanje pod zastavom HDZ-a BiH. Nije dugo čekao na prve reakcije. Rezolutni su bili iz Hrvatskog bloka BiH. Stav predsjednika ove stranke Franciska Brdarića prenosimo u cjelosti.

 

“Hrvatski blok BiH nije u koaliciji sa HDZ-om niti sa HDZ-om 90 niti sa HNS – om u entitetu Republika Srpska, gdje HDZ 90 ima zastupnika u Skupštini koji zastupa stranku SNSD , Milorada Dodika i Vojislava Šešelja.
Hrvatski blok mora reagirati na najavu koalicije svih Hrvatskih stranaka sa HDZ BiH na nivou entiteta Republika Srpska.
Odgovorno odbacujem te navode i poručujemo da nikad nećemo biti sa onima koji čuvaju i rade po instrukcijama Milorada Dodika
Pozivam ih da obznane svoj dogovor.
Hrvatski blok ukoliko skupi potpise imat će svoje kandidate na čitavom entitetu Republike Srpske.
Hrvatski blok Bosne i Hercegovine poziva građane Bosne i Hercegovine koji žive u Hrvatskoj i dijaspori da se registriraju i da ostvare svoje pravo 2. listopada 2022. godine na izborima u Bosni i Hercegovini.
S poštovanjem
Predsjednik Hrvatskog bloka
Francisko Brdarić”