IAKO U SAUDIJSKOJ ARABIJI, NEVJENČANI PARTNERI RONALDO I GEORGINA MOGU ŽIVJETI ZAJEDNO

Iako propisi arapske države brane da izvanbračni partneri žive zajedno, u slučaju novog sportskog ambasadora te države i najplaćenijeg sportaša svijeta to neće biti problem.

Cristiano Ronaldo (37) ne smije igrati za Al Nassr dok ne odradi dvije utakmice suspenzije koje vuče iz Manchester Uniteda zbog razbijanja mobitela dječaku, a za to vrijeme njegovi odvjetnici rade punom parom da ne bi imao problema sa saudijskim zakonom.

Stigao je u Rijad sa svojom partnericom i zaručnicom Georginom, no bračni status brani mu da s njom živi u toj zemlji. Naime, izvanbračni partneri ne smiju živjeti zajedno. Ali ako ste Cristiano Ronaldo i imate ugovor od 200 milijuna eura u sezoni, to vam neće stvarati problem.

Saudijske vlasti odlučile su zažmiriti na taj prekršaj Portugalca i Španjolke, tvrdi španjolska novinska agencija EFE. Uskoro bi trebali uvesti i neke izmjene kako bi sve bilo crno na bijelo.

“Iako zakon i dalje brani zajednički život bez bračnog ugovora, vlasti su odlučile okrenuti glavu i ne progoniti ikoga. Naravno da se zakoni gledaju kad je u pitanju problem ili kriminal”, rekao je jedan pravnik upućen u tematiku.

Najplaćeniji sportaš svijeta i novi sportski ambasador Saudijske Arabije tako zbog životnog stila ipak neće završiti iza rešetaka. Priznat ćete, to bi bio neviđeni paradoks, piše 24sata.