Incident u Loncarima: Presreli kolonu, pa mladoženji razbili glavu zbog hrvatske zastave

Prije nekoliko dana na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Lončari dogodio se napad na svatove koji su bili okićeni hrvatskim zastavama.

Mladoženja Robert Tomić prepričava detalje kako je napadnut i povrijeđen kada ga je jedan od napadača udario pištoljem u glavu.

– Jedno meni nepoznato lice je stalo ispred moje haube i iz papirne kutije je izvadilo pištolj i repetirao ga. Ja sam od straha krenuo na njega da maknem pištolj da ne upuca mene ili nekoga od mojih svatova, pa da imamo krvoproliće i još veći problem. Kad sam krenuo na pištolj, taj momak je bio spretniji od mene i udario me više puta pištoljem po glavi, za šta imam i ljekarski nalaz, nakon toga sam pao na pod, a on je nastavio da me tuče – rekao je mladoženja.

Nakon ovog napada dvojica lica koja su napala svatove su se udaljila u nepoznatom pravcu.

Ilija Babić, njegov kum, potvrdio je ovaj nemili događaj.

“Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram: Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate što će biti?”, kaže Tomić za pomenuti medij i dodaje da su odmah rekli imena napadača, međutim, oni su tek sutradan otišli na ispitivanje.

“Mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena pomoć, gdje mu je rana ušivena, a ustanovljen je i potres mozga”, navodi Dnevnik.ba. Mladenci su se nakon ovog incident, ipak, vjenčali. Mladoženja kaže kako nije mogao učestvovati u cijelom slavlju zbog bolova, a Babić ističe kako je te večeri sve nekako bilo u grču.