VOZ UDARIO U VOZILO KOD DOBOJA

Teretni voz naletio je danas na automobil u Osječanima kod Doboja, a prve informacije sa lica mjesta ukazuju da nema povrijeđenih, saopštile su „Željeznice Republike Srpske“.

Nezgoda se, kako dodaju, dogodila u 12.05, na putnom prelazu koji se nalazi u staničnom području.

„Teretni voz ‘Želјeznica Republike Srpske’, koji je saobraćao na relaciji Doboj – Šamac, naletio je na vozilo koje se u tom trenutku, iz za sada nepoznatih razloga, nalazilo na putnom prelazu. Mašinovođa je uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nezgoda nažalost nije mogla izbjeći“, naveli su iz „Željeznica Republike Srpske“.

Kako dodaju, na lice mjesta izašli su policija i Komisija za vanredne događaje „Želјeznica Republike Srpske“.

„Putni prelaz na staničnom području Osječani osiguran je saobraćajnim znakovima i trouglom preglednosti. ‘Želјeznice Republike Srpske’ ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posljedice“, kažu iz „Željeznica Republike Srpske“.