IZBORI U BIHAĆU, TUZLI, SREBRENIKU, ZVORNIKU, BRATUNCU I VOGOŠĆI: OVJRENO 11 LISTI PET STRANAKA I JEDNE KOALICIJE

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je, a nakon provedenog žrijebanja, usvojila odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore koji će biti održani 5. februara 2023. godine. Utvrđeni redoslijed će biti dostupan javnosti na web-stranici Centralne izborne komisije BiH.

U srijedu je, u skladu s Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine provela žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Također, danas je Centralna izborna komisija BiH, nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za učešće na prijevremenim izborima koji će biti održani 5. februara 2023. godine, ovjerila 11 kandidatskih listi predloženih od pet političkih stranaka i jedne koalicije. Ranije je ovjereno sedam nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima u šest općina/gradova.

U skladu s Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će konačne liste kandidata objaviti u službenim glasilima i na web-stranici www.izbori.ba do 16. januara 2023. godine.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća će se održati u nedjelju, 5. februara 2023. godine.