JOŠ JEDAN RUSKI MMA BORAC PRONAĐEN MRTAV

U kratkom periodu preminula su dvojica ruskih MMA boraca i to pod nerazjašnjenim okolnostima.

Talentovani ruski MMA borac Georgij Gaglojev (25) pronađen je mrtav u vozu koji je putovao iz Moskve. Prve informacije iz Rusije govore i da bi smrt mogla da bude “nasilna”, što je posebno sumnjivo ako se zna da je Gaglojev bio jedan od najglasnijih kritičara čečenskog lidera Ramzana Kadirova. Za sada nije potvrđena korelacija između ove dvije stvari, ali čak je i državna novinska agencija izvijestila da bi moglo da se radi o ubistvu.

Gaglojev je postao i te kako popularan u Rusiji nakon upućenih molbi Ramzanu Kadirovu, a njegovo tijelo je pronađeno u vozu koji je iz Moskve putovao u Vladikavaz.

U profesionalnoj karijeri imao je skor 1:3, bio je prvak Sjeverne Osetije, a njegova posljednja borba održana je sada već davnog marta 2021. godine. Nije se toliko isticao više u MMA, koliko se “petljao” u politiku, tako da je od Kadirova tražio da mu pomogne da pronađe njegovu nestalu tetku Rimu. Bavila se proricanjem sudbine, što je zabranjeno u islamu, tako da je Gaglojev posumnjao da je oteta. Posljednji put viđena je u Sjevernom Kavkazu i još nije pronađena.

Georgij inače nije prvi MMA borac koji je u posljednje vrijeme pronađen mrtav, a da je imao veze sa Kadirovim, pošto je prethodno pod nepoznatim okolnostima preminuo i Abdul-Karim Edilov (30).