KBS “TITANIUM” IZ USORE-U MJESEC DANA DVA PUTA POKORILI SVIJET

Sa dva svjetska kupa u kick boksu održana u posljednjih mjesec dana u Istanbulu u Turskoj i glavnom gradu Madjarske, kick-bokseri KBS „Titanium“ iz Usore vratili su se sa čak četiri medalje od kojih su dvije zlatne koje je, u kategoriji low kick plus 70 kilograma donijela članica kluba Jasmina Merdić.

Uspjeh je tim veći ako se zna da je uspjeh ostvaren u konkrenciji 3.200 takmičara iz 45 zemalja u Turskoj i 3.500 u Madjarskoj.

-Mislim da smo mi jedini u BiH čak i šire koji smo u  mjesec dana osvojili dva svjetska kupa u ringovnim disciplinama, tj tvrdim disciplinama-kazao nam je, po povratku s takmičenja trener KBS „Titanium“ Elvedin Dubravac.

Uz dvije zlatne medalje Jasmine Merdić, u kategoriji do 56 kilograma zablistala je  i 15-godišnja Kanita Muminović.

-Iz Tuske sam donijela treće mjesto, a iz Budimpešte drugo. Sastala sam se s predstavnicom Grčke do 56 kilograma. Bila je malo iskusnija i bolja. Predstoji nam Balaknsko prvenstvo u Kraljevu narednog vikenda i dat ću sve od sebe da u BiH donesem zlatnu medalju-kaže Kanita Muminović.

JASMINA MERDIĆ I KANITA MUMINOVIĆ NA KROVU SVIJETA

Merdić i Muminović su na svjetskoj rang listi „Wako“ federacije zauzele prva mjesta u seniorskoj, odnosno juniorskoj konkurenciji, a netom održanom Državnom prvenstvu KBS „Titanium“ je proglašen za najbolji bh. klub.

Malo je nedostajalo da u „Titanium“ sa velikih svjstskih smotri stigne još jedna medalja.

-U Turskoj sam izgubio u četvrtfinalu u borbi za medalju od predstavnika Turske. A u Madjarskoj sam izgubio od aktuelnog viceprvaka svijeta koji je predstavnik Slovenije-kaže nam „teškaš“ Mehmed Hodžić.

VREMENA ZA PREDAH NEMA

-Do kraja godine imam Evropsko prvenstvo na kojem očekujem medalju, a iduće godine imamo Svjetsko prvensto na kojem takodje očekujem medalju-samouvjereno nam kaže Jasmina Merdić.

-Kada bi nam to mogla biti neka moralna satisfakcija mi smo, poslije ovih vrhunskih rezultata, bili primljeni kod premijera Kantona. Planovi za naredni period su ako Bog da, Balkansko prvenstvo  narednog vikenda gdje mi uzimamo učešća sa tri reprezentativca, Jasminom Merdić, Kanitom Muminović i Mehmedom Hodžićem, u Kraljevu u Srbiji. Nakon toga slijedi kratka pauza, a poslije toga spremamo se sa Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Italiji i Evropsko seniorsko koje se održava u Antaliji u Turskoj-priča nam trener  Elvedin Dubravac.

Ova odličja laskaju, ali i obavezuju. Ljestvica je sada pomjerena naviše pa se povratak sa velikih evropskih i svjetskih smotri ne planira bez novih uspjeha. U KBS „Titanium“ vole reći; „Lov na medalje je otvoren!“.

Afirmativa.ba