KONCERT NARODNE MUZIKE ZABRANJEN U HRVATSKOJ

Gradonačelnik Pule, u četvrtak 23. veljače, zabranio je narodnjački spektakl, a isti potez nekoliko sati nakon njega napravio je i gradonačelnik Osijeka

Iako je koncert u Puli otkazan, želimo se zahvaliti na izvanrednom interesu za ovaj koncert, te podršci koju smo dobili od Vas, fanova Hiljadarke i narodne glazbe, napisali su na početku nove objave na službenim stranicama agencije, koja je zbog zabranjenog koncerta u Istri ovih dana glavna tema u Hrvatskoj.

Osim toga, iz agencije su naveli kako cijene svoje fanove i kako svima žele omogućiti povrat sredstava.

– Hvala Vam još jednom na velikom interesu i podršci koji smo dobili. Nastavite pratiti Hiljadarku za nove projekte koji će se uskoro najaviti – zaključili su.

Podsjetimo, gradonačelnik Pule, Filip Zoričić (40), u četvrtak 23. veljače, zabranio je narodnjački spektakl, koncert “Duško Kuliš i gosti”, tijekom kojeg su, osim navedenog pjevača, trebali nastupiti i Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović. Ipak, Zoričić je rekao ništa od koncerta pa obrazložio da time želi ‘čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule’. Ubrzo nakon njegove izjave javili su se iz agencije Hiljadarka, zaslužne za koncert, i ispričali da je Zoričić bio pijan kad su razgovarali te da ih je vrijeđao i govorio ‘da ne želi srpska smeća u svojem gradu’. Gradonačelnik je takve navode opovrgnuo.

Agencija i izvođači zatim su potvrdili da će koncert u Puli biti premješten u Osijek. Sve je to vrijedilo par sati dok se nije javio osječki gradonačelnik, Ivan Radić.

Zoran Milanović o cajkama: ‘Ne volim tu muziku, bole me kosti od nje, ali pola HDZ-a to sluša’

Gradonačelnik Osijeka rekao je da spomenuti pjevači neće zapjevati ni u Osijeku.

– Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo – ispričao je pa dodao:

– Kao gradonačelnik, apsolutno podržavam reakciju kolege gradonačelnika Pule. Kako sam već napomenuo, svjestan sam da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke što dozvoliti, a što ne, kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja – stoje. I možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor što ne želimo.

24 sata