KRISTIJANO RONALDO JR. POTPISAO ZA REAL MADRID

Portugalski as Kristijano Ronaldo (Cristiano) trenutno je bez kluba, nakon odlaska iz Mančester junajteda, u kojem je u prošloj sezoni kao povratnik postigao 24 pogotka. Međutim, druga sezona bila je za njega puno manje sretna, u kojoj je Portugalac postigao tek tri pogotka u 16 nastupa, te je praktično iznudio sporazumni raskid ugovora nakon eksplozivnog intervjua s Pirsom Morganom (Piers).

Blizu je odlaska u Saudijsku Arabiju – u El-Nasr, koji Ronaldu nudi pravo malo bogatstvo…

Za to vrijeme njegov sin ostat će na evropskom tlu. Kristijano Ronaldo Jr. (Cristiano) vratio se u akademiju Real Madrida tek nekoliko dana nakon što je njegov otac trenirao s prvom ekipom Los Blankosa po odlasku sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Mladi Ronaldo postigao je više od 50 pogodaka u 20 utakmica za mlade ekipe Reala prije nego što je zajedno sa slavnim ocem prešao na Old Traford.

Povratak Ronalda Jr. u Realovu akademiju potvrdio je novinar Edu Kornago (Cornago). Njegov je otac u Realu ostavio dubok trag, od 2009. do 2018. godine, postigao je 450 pogodaka u 438 utakmica… Inače, ovo će biti prvi puta da otac i sin Ronaldo neće biti u istom klubu, nakon što su zajedno bili članovi Reala, Juventusa i Mančester junajjteda.