LADY GAGA OBJAVILA BALADU ZA NOVI „TOP GUN“

 

Pjesma „Hold My Hand”, rađena za novi, dugoočekivani nastavak “Top Gun” filma, dobila je svoj emotivni spot koji je pop zvijezda Lady Gaga objavila  na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Gaga, nagrađivana Grammyjima i Oscarom, snimila je moćnu baladu za nastavak kultnog filma pod imenom „Top Gun: Maverick“. Tom Cruz, glavna zvijezda i producent filma rekao je da pjesma „žila kucavica“ novog dijela.

U želji da rekreira usjpeh pjesama “Take My Breath Away” i “Danger Zone”, koji su objavljeni u godini u kojoj se Gaga rodila – 1986. godine – spot sadrži i kadrove starih Top Gun filmova, ali i novog djela koji tek treba da bude prikazivan u bioskopima, piše Nova.rs.

Gaga je zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom producirala pjesmu, a spot je režirao Džou Kosinski, koji je ujedno radio i na novom dijelu filma.

Pjesma predstavlja Gagin povratak pisanju i komponovanju originalne muzike za film. Već je radila kompletan soundtrek za rimejk filma “Zvijezda je rođena” iz 2018. godine, a udarni singl “Shallow”, koji je otpjevala u duetu s Bredlijem Kuperom postao je najnagrađivanija pjesma svih vremena. Gaga je za pjesmu dobila i Oskara.