Malo ljudi zna Lamborghini proizvodi i med!

Kompanija Lamborghini je najpoznatija po svojim super automobilima. Međutim, kao i mnogi drugi proizvođači automobila, Lamborghini takođe ima sporedne poslove.Među njima je i proizvodnja meda, koji se ne prodaje….

Lamborghini radi i sa drugim poslovima,poput iznajmljivanja i finansija, prodavnica za prilagođavanje, centara za događaje i itd…

U saopštenju za javnost u kojem se govori o stvarima koje Lamborghini radi da bi svoje poslovanje učinio održivijim, italijanski proizvođač automobila kaže da je postavio pčelinjak sa otprilike 600.000 pčela u svom Lamborghini parku još 2016. godine.

Svake godine kompanija proizvede oko 430 kilograma meda koji se potom poklanja zaposlenima za Božić.Odnosno taj med se ne prodaje već kako smo rekli poklanja!

Lamborgini nije jedini proizvođač koji proizvodi med. Porše je imao još veći pčelinjak sa otprilike 1,5 miliona pčela. Tokom prve godine proizvodnje takozvanog Turbienchen proizvoda, Porsche je počeo sa otprilike 400 kg meda, koji je prodat u fabričkoj radnji brenda u roku od nekoliko dana.

Pčelinjak je tada proširen na oko 3 miliona pčela i Porše sada proizvodi oko 1.000 kg meda svake godine. Bentli, dio iste Folksvagen grupe, takođe proizvodi med u Ujedinjenom Kraljevstvu .