MFS EMMAUS-KONVOJ “DJECA DJECI OD SRCA” KRENUO ZA TURSKU I SIRIJU

Prepunih 8 šlepera natovarenih sa 33.540 paketića za djecu i 28 tona druge humanitarne pomoći, krenulo je jutros iz Doboj Istoka za Tursku i Siriju.

Ispraćaju konvoja prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović.

Konvoj koji su mnogi pozdravili sa suzama radosnicama, ispratila je i nekolicina učenika osnovnih škola iz Gračanice i Doboj Istoka uz pjesmu “Kad se male ruke slože”.

Zaista je to tako i bilo, složile su se male ruke iz svih obrazovnih ustanova sa Tuzlanskog kantona u akciji “Djeca djeci” a naknadno se priključili učenici iz Brčko Distrikta, nekoliko škola iz Podrinja i Zenice pa smo odlučili sve zajedno poslati kako bi obradovali što više mališana.

Dolazak konvoja na odredišta u Tursku i Siriju očekujemo do 9. marta kada će i naša ekipa posjetiti najugroženija područja pogođena zemljotresom i direktno učestvovati u distribuciji ove humanitarne pomoći te podijeliti sa Vama radost mališana pri podjeli paketića.

Odlučili smo da konvoj pored radosti za djecu napunimo i humanitarnom pomoći koja će usrećiti i njihove preživjele roditelje kao i sve druge ljude u potrebi.

U tome su nam pomogle razne prijateljske organizacije pa je pored paketića natovareno prehrambenih i higijenskih paketa, brašna, tjestenine, grijalica, agregata, posteljine i drugih neophodnih potrepština.

Idemo dalje…. ❤️

Dobro se boljim vraća!