MINISTRI ADNAN SIROVICA I VINKO MARIĆ URUČILI PRIZNANJA NAJBOLJIM RIBARIMA NAKON FINALNOG TAKMIČENJA U MAGLAJU

Najboljim sportskim ribolovcima Saveza udruženja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), priznanja su uručili resorni ministri Vinko Marić i Adnan Sirovica, na svečanoj ceremoniji, upriličenoj juče u Maglaju.

– Ministarstvo za boračka pitanja izdvojilo je sredstva za osobe sa invaliditetom iz ribarskih udruženja Maglaja i Žepča, što je iskorak u odnosu na dosadašnju praksu jer smo ove godine prvi put izdvojili sredstva za ovu namjenu, tako da odlazak na međunarodna takmičenja za osobe sa invaliditetom nije upitan – kazao je Adnan Sirovica, ministar za boračka pitanja.

Nakon završnog kola kantonalne lige u sportskom ribolovu, Vinko Marić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu obećao je da će nastaviti saradnju sa ribarskim udruženjima.

– Ove godine smo izvršili poribljavanje u rijeci Bosni i planinskim rijekama kod Breze i Vareša, a opredjeljenje Vlade ZDK je da još intenzivnije radimo na očuvanju okoliša, u čemu ribari mogu mnogo pomoći  – rekao je ministar Marić.

Na takmičenju je učestvovalo oko 60 ribara iz dvanaest općinskih udruženja koji su na rijeci Bosni pecali “udicom na plovak”. Najuspješnijom ekipom proglašeno je Udruženja Jelah, Tešanj I, a najbolji ribolovac je Nermin Piknjač, takođe iz Jelaha.