MODNI TRENDOVI ZA 2024. GODINU

Iako je 2024. tek počela, već razmišljamo o novim stilovima i modnim trendovima koji će dominirati u novoj godini.

Na modnim pistama za proljeće/ljeto 2024. dizajneri su se nastavili oslanjati na minimalističke i nosive elemente. Ove godine na ulicama grada, imati ćemo prilike vidjeti dobru dozu nostalgije za 90-ima. Novi trendi komadi, dat će novi život klasici kroz neočekivana kombiniranja, dramatične proporcije i svjež stil.

 

Mašne

Već smo na kraju prošle godine imali priliku vidjeti povratak mašne kao statement modnog detalja, a izgleda kako njezina popularnost neće jenjavati ni u 2024. Dodatak koji smo često nosili u djetinjstvu već je neko vrijeme pravi hit među trendsetericama i it djevojakama.

Mašne na gumicama za kosu, kao dodatak na majicama, puloverima ili efektan detalj na haljinama viđat ćemo posvuda i u mjesecima koji su pred nama.

Pončo

Francuzi najavljuju povratak još jednog trenda s početka tisućljeća – ponča. Nakon masovne opsesije komadima golih ramena, polako su dizajneri krenuli lansirati i sheer pončo komade.

 

Zanimljivi su i inovativni izbor za slojevito odijevanje, te su u hladnim mjesecima odličan svestrani odabir.

Mary Jane cipele i balerinke

Predviđamo da će Mary Jane cipele imati veliku ulogu u 2024. (kao što su imali i u 2023.) Iako ovo nije novi trend, vjerujemo da je puno potencijala za dizajniranje modernih i inovativnih balerinki i cipela na petu koje još nismo vidjeli.

 

Nosit ćemo ih i ukrašene sa sitnim kristalima pa sve do klasičnih elegantnih i pravih baletnih cipela pa čak i krznenih modela.

Leopard print

Leopard print je oduvijek bio sinonim za divlju eleganciju i provokativnu sofisticiranost u modnom svijetu. U 2024. godini, leopard uzorak nije samo modni statement – on je povratak u prošlost s modernim twistom, podsjećajući nas na vječnu privlačnost ovog printa u svijetu mode.

Kombinirajte ga s jednobojnim komadima za suptilni dodir elegancije ili se odvažite kombinirati ga s drugim uzorcima, kako bi dodali dozu divljeg šarma svakom outfitu.

 

Story.hr