MUP ZDK ZA PREKRŠAJE U SAOBRAĆAJU NAPLATI PET DO ŠEST MILIONA KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za prekršaje u saobraćaju koje su nesavjesnim vozačima izrekli policijski službenici Uprave policije ZDK, na godišnjem nivou naplati iznos između pet i šest miliona KM – kazao je za Fenu resorni ministar policije ZDK-a Benjamin Sinanović.

Svaka policijska stanica u tom kantonu, ističe, ima svoj mobilni radar pa, tako, i svaka lokalna zajednica ima svoj mobilni radar. U planu je nabavka još nekoliko radara.

– Taj dio smo riješili. Otprilike, ostalo je mapirano nekoliko mjesta, jer mi svakodnevno mapiramo kritična mjesta u saobraćaju. Ostalo je nekoliko mjesta gdje bi trebalo uraditi stacionirane radare, više kao prevencija, nego nešto što će puniti budžet. Moram reći da je to jedna nepopularna mjera, ali svi oni koji su protiv toga nisu za dobrobit naših građana i života naše djece, koji se voze u vozilima i šetaju ulicom. Taj bismo dio ove godine trebali završiti – najavio je Sinanović, koji dodaje kako će većina stacioniranih radara biti postavljena na magistralnom putu M-17, a jedan i na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici.