NAJVEĆA PLATA U BIH ISPLAĆENA U IZNOSU 60.584 MARKE

Najveća plaća u bh. entitetu RS isplaćena u maju po osnovu radnog odnosa iznosila je vrtoglavih 60.584 marke.

Listu deset najvećih pojedinačnih isplata mjesečnih primanja po osnovu radnog odnosa, koja je u posjedu “Glasa Srpske”, predvodi Banjalučanin, zaposlen u IT sektoru, kojem je u maju na račun leglo više od 60.000 maraka.

Na drugom i trećem mjestu nalaze se njegovi sugrađani koji su zaposleni u sektoru ostalo novčano poslovanje (posredovanje), a koji su zaradili oko 20.000 maraka manje. Odnosno drugoplasiranom je na račun leglo 41.916 maraka, a onom na trećem mjestu 41.232 marke.

Godišnja zarada do 145 hiljada KM: Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu

Na listi najvećih pojedinačnih isplata po osnovu radnog odnosa za maj najviše je Banjalučana i to njih sedam, a zauzimaju čak prvih pet mjesta.

Tako je četvoroplasirani i petoplasirani koji su takođe kao i njihove prethodne kolege zaposleni u sektoru posredovanja, za maj dobili plaću od 40.814 maraka, odnosno 38.412 maraka

“Na šestom mjestu liste nalazi se radnik iz Laktaša koji je zaposlen u oblasti informacijskih tehnologija, a kojem je u maju isplaćeno 37.891 marka”, kazali su “Glasu Srpske” u Poreznoj upravi RS.