NAKON DUŽEG VREMENA UVODI SE LET BEOGRAD – CHICAGO

Srbijanska nacionalna aviokompanija Air Serbia uspostavit će od sredine maja 2023., poslije više od tri decenije, direktne letove Beograd-Chicago, objavljeno je danas, a od decembra će nakon dvije decenije krenuti i avioveza s Kinom.

Do 11. juna avioni Airbus A330 letjet će dva puta sedmično za Chicago – srijedom i subotom, a od 12. juna tri puta – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Let će trajati oko 11 sati, karte su već ponuđene u online prodaji, a početna cijena od 640 eura za povratni let uključuje i sve takse, objavila je kompanija Air Serbia.

Od 9. decembra Air Serbia uspostavit će jednom sedmično i direktnu liniju između Beograda i Tianjina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Posljednja direktna aviolinija iz Beograda u Kinu zatvorena je u oktobra 2000. godine, kada je tadašnji Jugoslavenski aerotransport (JAT) posljednji put letio za Peking, prenosi Hina.

Srbijanski avioprijevoznik našao se od početka ruske invazije u Ukrajini na meti kritike zbog direktnih letova za Moskvu, nakon što su Evropska unija i zapadne zemlje uvele sankcije Kremlju, uključujući i obustave zračnog prometa. Air Serbia je održala liniju Beograd-Moskva s dva leta dnevno.