NAKON TOME STIŽE JOŠ JEDAN FILM O DŽEJU

Nakon što je krajem 2021. godine najavljeno da će se snimati film o legendi narodne muzike Džeju Ramadanovskom, srbijanski Blic prenio je da će glavnu ulogu tumačiti Husein Alijević iz nekadašnje grupe “Beat street”.

Navodi se da će film pratiti životnu priču legendarnog izvođača narodne muzike koji je preminuo 6. decembra 2020. godine od zastoja srca.

Radnja obuhvata period od njegovog odrastanja do muzičke karijere, zajedno s brojnim zanimljivim ličnostima koje su obilježile njegov život, kao i duh Beograda.

Blic prenosi da će lik Ramadanovskog tumačiti Husein Alijević, poznatiji kao Husa, a koji je bio član nekadašnje grupe “Beat Street”.

Iz produkcijske kuće “Pelicula productino” naveli su da je scenarij pisao Stefan Bošković, a film “Nedelja” režirat će Nemanja Ćeranić.

“Bit će to uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog, bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude – naglašava”, ranije su naveli iz Filmskog centra Srbije koji će sufinansirati projekat.