NASTAJE NOVI KABLOVSKI OPERATER U BIH

Kablovski operateri Blicnet d.o.o. Banjaluka, Elta-Kabel d.o.o. Doboj i Telrad Net d.o.o. Bijeljina u narednom periodu spojit će se u jedno preduzeće pod nazivom *supernova.

Kako je saopšteno iz ovih preduzeća, nakon provedenih statusnih promjena dalje poslovanje nastavit će pod zajedničkim brendom *supernova i poslovnim imenom koje će biti u skladu sa imenom brenda.

Sadašnji korisnici mogu da nastave da koriste svoje postojeće, ranije odabrane pakete usluga po istoj cijeni mjesečne pretplate i istim uslovima korišćenja paketa kao i do sada, koliko god to dugo žele, navedeno je.

Svi ugovori koje su korisnici zaključili nastavljaju da se primjenjuju u cijelosti, a nova kompanija će kao univerzalni pravni sljedbenik preuzeti sva prava i obaveze kompanija koja se spajaju, saopštili su operateri.

Oni namjeravaju, kako ističu, da ujedinjeni pod novim brendom svim svojim korisnicima ponude potpuno nove servise i kvalitetnije usluge.

Inače, riječ je o tri kompanije koje je prethodnih godina preuzeo banjalučki Mtel, koji je u vlasništvu Telekoma Srbija.

Njihovim preuzimanjem Mtel je praktično ostao bez konkurencije na području RS-a, gdje je ostvario u potpunosti dominantan položaj na tržištu. Tokom preuzimanja bilo je žalbi da Mtel time uništava slobodno tržište na području RS-a, ali Konkurencijsko vijeće BiH u tome nije vidjelo ništa sporno.

Formiranjem nove kompanije stvara se tržišni lider na području ovog entiteta u oblasti pružanja usluga televizijskih kanala i interneta.

Sam naziv kompanije također se “uvozi” iz Srbije gdje Telekom Srbija ima kompaniju *supernova.

Inače, u vlasništvu Mtela je i sarajevski Logosoft. Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država Srbija.