NEŠIĆ: VUKANOVIĆEV POSLANIK JE „IZDAO“ PDP, A NE POKRET ZA DRŽAVU

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da poslanici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića nisu glasali u Narodnoj skupštini RS-a za kandidata PDP-a za delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Nevažeći listić upravo je i napravio Vukanovićev poslanik”, rekao je Nešić za ATV.

On je naveo da “nije izdao” “Pokret za državu”, već da se izdaja desila unutar opozicionog bloka koji čine SDS, PDP i Lista za pravdu i red.

“Vukanovićevi poslanici nisu glasali za kandidata PDP-a i to tvrdim odgovorno i imam podatke za to. Za jednog sam siguran, a za druga dva nisam. Postoji pretpostavka da dva kandidata iz SDS-a nisu glasala. Znači, sigurno tri poslanika opozicije nisu glasala za PDP”, smatra Nešić.

On ističe da su opozicioni poslanici to namjerno uradili.

“Namjerno su glasali više za SDS, jer je svima bilo jasno da je dovoljno 14 glasova za jednog poslanika a oni su napravili 16 za SDS. Onaj jedan nevažeći listić je napravio Vukanović”, poručio je Nešić.

On je naveo da Vukanović želi da dovede SDS i PDP u što nepovoljniju poziciju jer na osnovu pada njihovog rejtinga raste njegov rejting.

“On želi kroz Narodnu skupštinu, kroz vikanje, klevetanje, iznošenje laži da preuzme apsolutno lidersku poziciju u opoziciji. On je bukvalno razvalio komplet opoziciju, njeno jedinstvo. Sada želi da uništi ostatke prvenstveno SDS-a, a onda i PDP-a”, rekao je Nešić.