NOGOMETNI SAVEZ BIH ODUSTAJE OD SUSRETA S RUSIJOM, DOGOVARA SE NOVI RIVAL U ISTOM TERMINU

Nogometni savez Bosne i Hercegovine vjerovatno odustaje od zakazane prijateljske utakmice protiv Rusije koja se trebala igrati 19. novembra u Sankt Peterburgu.

Umjesto duela s Rusijom, krovna kuća bh. nogometa se, kako saznajemo, okrenula dogovaranju novog protivnika za isti termin pa se već razmatraju opcije.Selektor Ivaylo Petev bi u duelu s novim protivnikom u novembru trebao na raspolaganju imati sve zdrave reprezentativce, pa i one koji su bili upitni za prvobitni meč s Rusijom zbog svojih stavova.

Podsjetimo, u krovnoj kući bh. nogometa prije mjesec dana odlučili su prihvatiti poziv Rusije i odazvati se na prijateljsku utakmicu iako je ova zemlja pod maksimalnim restrikcijama FIFA-e i UEFA-e, odnosno izbačena iz svih takmičenja.

BiH bi tako bila prva evropska selekcija koja bi odigrala meč protiv Rusije pod zabranama, a ta vijest izazvala je buru žestokih reakcija u našoj zemlji.

Stoga, za prošlu nedjelju bila je zakazana vanredna sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj se trebalo raspravljati o spornom meču, ali od toga nije ništa bilo.

Nogometni savez BiH je dan ranije (nedjelja) saopštio kako je sjednica prolongirana za 31. oktobar ove godine. Tom prilikom nisu naveli razlog takve odluke, a kako saznajemo, to je bio upravo dogovor utakmice s novim rivalom.

“Sutrašnja 17. tematska sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH prolongirana je za 31. oktobar. Isti dan će biti održana i redovna 18. sjednica Izvršnog odbora NS BiH”, saopšteno je u nedjelju iz krovne kuće bh. nogometa.

Kako je odluka NS BiH o odigravanju utakmice izazvala žestoke proteste u cijeloj zemlji, ali i reakciju iz nogometnog svijeta, postojala je mogućnost da utakmica bude otkazana, a nakon naših posljednjih informacija iz Nogometnog saveza BiH do toga će i zaista doći te nećemo igrati s Rusijom.