NUSRET NA UDARU KRITIKA: MESSI IGNORISAO NJEGOVO PRISUSTVO, OSUDA NA PRETEK

Argentina je nakon 36 godina čekanja uspjela da osvoji Svjetsko prvenstvo nakon što je jučer u nevjerovatnoj utakmici poslije penala uspjela da pobijedi reprezentaciju Francuske. Nakon toga Gaučosi su napravili pravu feštu na Lusail stadionu, ali nikome nije jasno kako se u svemu tome tu pojavio i turski kuhar Nusret Gokce.

Ovaj kuhar postao je planetarno popularan prije desetak godina zbog videa koje je objavljivao na društvenim mrežama, a nakon toga otvorio je nekoliko restorana širom svijeta i postao milioner.

Njegov nadimak inače je Salt Bae što je ime i njegovih restorana. Najposjećeniji njegov restoran je onaj u Dubaiju, dok je prije nekoliko godina otvorio i restoran u Londonu, ali su se svi iznenadili visokim cijenama.

Nusretov restoran posjećuju mnoge poznate ličnosti, a to se posebno odnosi na fudbalere koji u prethodnim godinama često odmaraju u Dubaiju i često večeraju upravo u tom restoranu.

Ovaj turski kuhar jučer je iskoristio priliku da uživo gleda Svjetsko prvenstvo na Lusail stadionu i poznat je po tome što voli da se pojavljuje na finalnim utakmicama raznih fudbalskih takmičenja.

Međutim, ono što je razočaralo javnost u Argentini, ali i širom svijeta jeste činjenica da je on jučer uspio nekako da dođe i na teren i s igračima Gaučosa i proslavi titulu prvaka svijeta.

Nusret je u dobrim odnosima s pojedinim igračima Argentine što je jučer maksimalno iskoristio kako bi se pojavio na terenu, no navijačima nije drago što je na kraju čak uspio da dođe do trofeja.

On je uspio da se fotografiše s peharom i mnogim igračima Argentine, a među njima bio je i Lionel Messi, ali su mnogi komentarisali da je Messi izgledao kao da uopšte ne zna ko je Nusret i otkud on na terenu s njima.

Na kraju je Nusret sve te fotografije objavio na svom Instagram profilu, ali nije baš oduševio javnost kako je očekivao jer su mnogi kritikovali organizatore što je njemu dopušteno da tako slavi s Argentincima i posebno u ruke uzme taj trofej.

“Klaun.”, “Šta radiš tu, pusti reprezentaciju Argentine da slave. Nemaš nikakve veze sa tim. Vrati se u svoju kuhinju” – samo su neki od komentara.

Nusreta na Instagramu prati skoro čak 50 miliona ljudi i on se proslavio upravo na toj društvenoj mreži objavljujući videa.

On ima svoj restoran i u Dohi i to je maksimalno iskoristio tokom Mundijala jer je ugostio mnoge zvijezde tokom prethodnih mjesec dana i sigurno na kraju zadovoljno trlja ruke zbog zarade.