OMLADINSKA BANKA DOBOJ-20 DRUŠTVENO KORISNIH PROJEKATA ZA MLADE

OMLADINSKA BANKA DOBOJ-20 DRUŠTVENO KORISNIH PROJEKATA ZA MLADE

Nakon šestogodišnje uspješne saradnje Grad Doboj i  Fondacija Mozaik su, kroz program Omladinske banke, potpisali novi četvegodišnji ugovor o saradnji. U ovoj godini potpisani su ugovori za realizaciju  20 društveno-korisnih projekata ukupne vrijednosti 56.000 maraka. U finansiranju su sudjelovali Grad Doboj, Fondacija „Mozaik“ i korisnici.

Medju 20 društveno-korisnih projekata finansijski podržanih u okviru Omladinske banke u Doboju je i onaj učenika dobojske Gimnazije usmjeren u modernizaciju kabineta geografije i nabavku nastavnih rekvizita.

-Globusa, projektora, platna, pošto  se karte već duže vremena ne proizvode tako da je bilo potrebno modernizovati kabinet geografije iz prostog razloga što su karte već godinama izbačene iz prakse-kaže učenik dobojske Gimnazije  Andrej Gojković.

Ukupna vrijednost ovogodišnjih projekata iznosi 56.000 maraka.

-Fond Omladinske banke za Doboj za ovu godinu je iznosio  14.400 KM i sa tim sredstvima mogli smo da realizujemo ukupno osam projekata-isitče koordinatorica Omladinske banke u Doboju Milica Pavlović.

Uz sredstva odobrena iz gradskog budžeta operativno je i 20.500 maraka iz fondacije „Mozaik“.

-Ima tu sredstava gdje, u jednom dijelu, i sami korisnici učestvuju tako da sve veći interes pokazuje da ljudi žele da ostanu, da pokrenu mali biznis i  da se bave nečim što je, kako i sam projekt kaže, društveno korisno-dodaje zamjenih dobojskog Gradonačelnika Slavko Kovačević.

Nakon šestogodišnje uspješne saradnje Grad Doboj i  Fondacija Mozaik su, kroz program Omladinske banke, potpisali novi četvegodišnji ugovor o saradnji koji podrazumijeva zajedničku finansijsku potporu od 100.000 maraka za realizaciju projekata neformalnih grupa mladih i njihovih poslovnih ideja

-Ovim aktom  smo se obavezali da u naredne četiri godine podržimo oko 50 projekata i 12 mikro-biznisa-kaže direktor programa Omladinske banke fondaciej „Mozaik“ Željko Pauković.

U ovoj godini putem Omladinske banke u 52 lokalne zajednice u BiH  realizirano je  600 projekata i 64 mikrobiznisa za mlade. Afirmativa.ba