OŠ „DŽEMAL BIJEDIĆ“ MILJANOVCI-USPJEŠAN KRAJ ŠKOLSKE GODINE

OŠ „DŽEMAL BIJEDIĆ“ MILJANOVCI-USPJEŠAN KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Kraj školske godine u našim školama je i prilika sa sumiranje ostvarenog.  Razloga za zadovoljstvo imaju i u OŠ „Džemal Bijedić“ u Miljanovcima kod Tešnja gdje se na prijemu za najbolje učenike i nastavnike progovorilo i o zadacima u narednom periodu. Jedan od glavnih je osiguranje grijanja u novoizgradjenoj sportskoj dvorani kako bi se nastava tjelesnog odgoja, kao osnov razvoja sporta uopće, mogla odvijati i u zimskom periodu.

I u OŠ „Džemal Bijedić“ iz Miljanovaca kod Tešnja, koju pohadja  500 učenika, proteklu školsku godinu mogu smatrati uspješnom. Ostvareni su zapaženi rezultati u svim sekcijama. Boje škole dostojno je na kantonalnom i federalnom takmičenju iz matematike branio učenik šestog razreda Madžid Smajić.

Smajić-ostajem ovdje

-Planiram biti  matematički profesor ili naučnik. Ne planiram ići van BiH. Mislim da u svojoj zemlji ima dovoljno mogućnosti da se školujem i razvijam-kaže Madžid Smajić.

-Imamo dobrih rezultata u literarnom, likovnom stvaralaštvu, matematici, fizici, prvoj pomoći, sportskim sekcijama i tako dalje-dodaje direktorica škole Fahra Crnkić.

Crnkić-dobri rezultati

Prije nekoliko godina škola je, prvi puta dobila i savremenu sportsku dvoranu koja je umnogome unaprijedila kvalitet nastave. No, kako to često biva, vlasti nisu posao dovele do kraja.

-Dvorana je zaista veliko unaprjedjenje u našoj školi. U zimskom periodu ne možemo koristiti dvoranu jer nije riješen problem grijanja. Imamo najave da bi i to uskoro moglo biti riješeno-kaže direktorica Crnkić.

Prijem za najuspješnije učenike i nastavnike

U Tešnju i putem Društva pedagoga fizičke kulture pokušavaju animirati nadležne da sportu poklone pažnju koju zaslužuje.

-Znači, da država i ministarstva shvate da je školski sport baza i da, zapravo, iz škole sve kreće-podsjeća nastanvik sporta i tjelesnog odgoja u školi  Benjamin Alić.

I ovdje je, iz godine u godinu, izražen pad broja učenika. Ova škola, iako u ruralnom području, pokazuje da se, unatoč teškoćama, može biti uspješan. Afirmativa.ba