U ČAST BOSANSKOGA KRALJA-TRI MLADIĆA DIZAJNIRALI DOMAĆI BREND OBUĆE „COOLIN“- PRVI KUPAC GORAN KARAN, STIŽE I ŽENSKA KOLEKCIJA

U ČAST BOSANSKOGA KRALJA-TRI MLADIĆA DIZAJNIRALI DOMAĆI BREND OBUĆE „COOLIN“- PRVI KUPAC GORAN KARAN, STIŽE I ŽENSKA KOLEKCIJA

 

Priča počinje u Usori od „tri musketira“, „tri ratna druga“, karikiramo, naravno s svjetskim filmskim i književnim ostvarenjima, iz Usore, koji su, odrastajući zajedno odlučili putem poštenja, kvaliteta i uspjeha, poput svojih očeva i djedova hrabro, nakon biznisa, kročiti i u svijet visoke mode. Svjesni ogromnog izazova i rizika, u vremenu kada firme u našoj zemlji, unatoč bogatoj tradiciji, rade gornje dijelove obuće ili po tzv. „lon poslovima“ za strane naručioce, dizajnirali su autohtonu bh. marku modne obuće „Coolin“. Zašto kulin, pitali smo jednog od idejnih tvoraca cijelog projekta, uz braću Krajina,  Peru Nikića.  

-Mi, kao bh. modni brend,  željeli smo imati notu bh. autentičnosti i tragom toga naziv smo dali po našem sredjevjekovnom monarhu Kulinu Banu kako bi pečat BiH u ovom projektu bio snažan i naglašen. A, opet zašto cool? Zato što ovaj brend nema granice. Naše ambicije su vrlo širokih razmjera. Želimo jednoga dana izaći i na strano tržište, želimo da to zvuči moderno i da ima takav prizvuk. Takve su, u biti i naše cipele. Imaju notu tradicije, a istovremeno su trendi  i moderne-ističe Nikić.

“Coolin” i “Dresscode” bh proboj u svijet mode

-U vremenu kada u našoj zemlji, koja ima bogatu i dugu tradiciju u obućarstvu i kada se, zbog niza faktora rade uglavnom poslovi za drugoga, mi smo se odvažili dizajnirati naš domaći bh. brand uvjereni da će kvalitet biti prepoznat. Najteže je postići omjer kvaliteta i ljepote i, čini se da smo u tome u proteklih godinu dana uspjeli-kaže direktor „Coolin“ d.o.o. Ivan Krajina.

Nikić-nota bh. autentičnosti

Ovi mladići su uvjereni da će kvalitet biti prepoznat u BiH, ali i van granica naše zemlje. Potvrda za to je i činjenica da je  cipele  „Coolin“ medju prvima prepoznao Goran Karan, velika pop zvijezda  u Republici Hrvatskoj, ali i regionu i šire. Poznato je da je Goran fasciniran BiH i da je mnogo voli. I često nastoji boraviti u našoj zemlji. Zaljubljenik je u visočkih piramida gdje često i dolazi. Tako je saznao za „Coolin“ i kada je vidio cipele nije bilo dvojbe. Cipele su, kaže, zadovoljile sve njegove anatomske i estetske standarde.

Krajina-Omjer kvaliteta i ljepote

-Da,  Goranu se sva ta priča iznimno svidjela. On nosi naše cipele i nedavno je u njima nastupio na velikom koncertu u Sarajevu. To je svakako i nas uvjerilo da imamo kvalitet i dizajn i ohrabrilo nas.  Zahvaljujemo Goranu na povjerenju. Tek smo na početku i idemo dalje-ističe direktor Ivan Krajina.

Ohrabruje činjuenica da su, nakon dogovora, ovih dana prestižni modni bh. brend „Dres code“ i „Coolin“ ozvaničili saradnju.

Hasanović-stvaramo novu modnu silu

-Ove dvije kompanije dijele istu strast-posvećene su kvalitetu pa smo odlučili udružiti snage kako bismo našim kupcima pružili najbolje iz segmenta modnih detalja, odjeće i modnih kombinacija, tako i obuće. Sigurno je da na ovaj način stvaramo novu modnu silu koja će postavljati trendove i inspirisati naše ljude u cijeloj BiH. Kada se snaga modnog dizajna i vrhunske izrade spoje rezultat je nevjerovatan i predstavlja kreativnost i funkcionalnost-kazao je Huso Hasanović predstavnik  „Dress code“.

“Coolin”-svjetsko, a naše

Novi prodajni objekt svečano je otvoren  ovih dana u  sklopu megamalla u Usori, a uz mušku, u narednih mjesec dana, na tržištu će se pojaviti i ženska kolekcija „Coolin“.   Afirmativa.ba