Pad Vlade Crne Gore

Dojučerašnji premijer Crne Gore Dritan Abazović u prvoj izjavi nakon što je u parlamentu izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi, rekao je da su stvari sada mnoge jasnije, te je čestitao “novu koaliciju Alekse Bečića i Mila Đukanovića”.

“Mi smo spremni da izvršimo primopredaju. Ovo je najinkluzivnija Vlada koja je postojala, nikakav revanšistički odnos nije imali ni prema kome. Volio bi da svaka naredna bude takva”, rekao je Abazović na pres konferenciji u Skupštini Crne Gore.Poručio je da mu je žao što organizovani kriminal i dalje koristi pipke da i dalje uređuje političke odnose.

“Ponosan sam na sve što smo uradili za 100 dana. Bit ćemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala. Učinit ćemo sve da se Vlada koja se sastavi nakon izbora, povesti Crnu Goru u EU”, rekao je Abazović, prenosi RTCG.

Kazao je da URA neće učestvovati u Vladi ako se ona formira prije izbora.

“To je stav i SNP-a kako sam shvatio. Dosta smo sjedjeli za sto, napravili smo dvije Vlade, logično je da neko drugi preuzme inicijativu. Neka Bečić, Đukanović i Šehović naprave novu većinu”, naveo je Abazović i dodao da je privilegija biti opozicija “ovakvom DPS-u”.

Na pitanje kako će biti novi izbori bez Ustavnog suda, kazao je da je veći problem kako će sad servisirati obaveze prema građanima.

“Ako dođe do neke krize, i oni penzioneri koji treba da prime povećanu penziju i 1. septembra i 1. januara, neka uvijek prvo pogledaju u Bečića i Đukanovića ako se nešto od toga ne bude servisiralo”, poručio je Abazović.