Iz Bh. povorke ponosa objavili koliko su novca potrošili

Iz Bh. povorke ponosa su sabrali računicu nakon završene parade u Sarajevu te su transparentno prikazali na šta su potrošili novac i na koji način su ga prikupili.

“Ovim putem želimo da vas informišemo da je ukupno putem naše solidarne akcije prikupljeno 5013 KM, te je iz kabineta Premijera Edina Forte izdvojeno 25.000 KM za dodatne mjere sigurnosti, što je ukupno 30.013 KM”, napisali su.

Dalje navode da su preko paypal računa dobili 1.360 KM, a putem KVART računa 3.653 KM te da im je nedostajalo još 1.989 KM da bi mogli organizovati događaj.

“Razliku od 1.989 KM koja nam je nedostajala da pokrijemo ovaj trošak smo pokrili od doniranog novca za honorare koje su dobili članovi/ce OO-a koji su u prethodnih nekoliko mjeseci učestvovali ispred OO-a Bh. povorke ponosa na diskusijama, radionicama, seminarima kao govornici/e”, naveli su oni.

Navedeni novac potrošili su na:

  • betonske blokove 18.300 KM
  • željezne ograde i zaštitari/ke 8.302,32 KM
  • hitnu pomoć 5.400 KM

“Iskreno se nadamo da ćemo ići ka naprijed i da će sloboda okupljanja u Kantonu Sarajevo, kao i u ostatku države, biti dostupna svima bez da se od nas očekuje da platimo dodatne mjere za osiguravanje skupa, kao i hitnu pomoć koju svakako svaki građanin_ka već plaća kroz poreze”, naglasili su.

Na kraju, zahvalili su se svima koji su pomogli da novac bude prikupljen.